A Coen testvérek zsűriznek Cannes-ban

2015.01.20. 09:10

Bár a filmek listáját még nem jelentették be az idei cannes-i filmfesztiválra, a zsűri elnökeit már igen. Joel és Ethan Coen lesz az a kétszemélyes elnöke a filmfesztivál zsűrijének. A testvérek jelenleg a Hail Ceasar! című filmjüket forgatják többek között George Clooney-val és Scarlett Johanssonnal, de nagyon örülnek a felkérésnek.

Sőt, azt is elmondták, hogy Cannes nekik a karrierjük kezdete óta egy fontos fesztivál volt, és mindig is örülnek a lehetőségnek, hogy elmehetnek oda filmeket nézni. Azt is hozzátették, hogy azért is örülnek annyira, mert eddig még soha semminek nem voltak az elnökei.

A Coen testvérek 1991 óta majdnem rendszeresen kapnak díjakat Cannes-ban, 1991-ben a Hollywoodi lidércnyomás nyerte az Aranypálmát, 1996-ban a Fargóért, 2001-ben pedig Az ember, aki ott sem voltért megkapták a legjobb rendezőnek járó díjat, 2014-ban pedig a Llewyn Davis világa kapta a fesztivál fődíját. Ami nem ugyanaz, mint az Aranypálma, de ez már részletkérdés.

A filmfesztivál szervezői áprilisban jelentik be a zsűri többi tagját és a filmek listáját. A 68. cannes-i filmfesztivált május 13. és 24. között rendezik meg.