A Transparent és a Kódjátszma is melegdíjat kaphat

2015.01.22. 13:07

A meleg, leszbikus, biszexuális és transznemű (lmbt) közösség érdekvédelmi csoportja szerdán hozta nyilvánosságra a díjaira esélyes 144 jelöltet .A homoszexualitása miatt halálba üldözött Alan Turingról, második világháborús brit kódfejtőről szóló Kódjátszma egy kategóriában versenyez a díjért a Love is Strange, a Büszkeség és bányászélet, a The Skeleton Twins és a Tammy című vígjátékkal. A televíziós vígjátéksorozatok mezőnyében a Transparent, a Brooklyn 99: Nemszázas körzet, a Simlis spinék, a Glee - Szárok leszünk! a Keresem..., a Modern család, az Orange Is the New Black, a Please Like Me és a Vicious kapott jelölést.

Az Amazon Transparent című online sorozata most nyerte el a legjobb sorozat díját a 72. Golden Globe-gálán. A széria főszereplője, a 70 esztendős Jeffrey Tambor alakításáért lett Aranyglóbusz-díjas. A sorozat egy háromgyermekes apáról szól, aki felfedi, hogy transznemű. A melegek és leszbikusok elfogadásáért küzdő amerikai szervezet, a GLAAD médiadíját a meleg közösség nagyobb elfogadását elősegítő, kiemelkedő teljesítményért ítélik oda. A szervezet több alkalommal és helyszínen osztja ki díjait zene, film, televízió és más kategóriákban.

A Dragon Age: Inquisition videós szerepjáték a GLAAD különdíját érdemelte ki azzal, hogy összetett és egyedi lmbt-karakterek szerepelnek a játékban. Különdíjat olyan produkcióknak ítélnek oda, amelyek egyébként nem illenek bele a médiadíj kategóriáiba. A díjakat idén Los Angelesben és New Yorkban adják át át tavasszal.