Robert Redford új filmjét is vetítik a Sundance Filmfesztiválon

2015.01.22. 17:14

Robert Redford új filmjét, a Walk in the Woods című drámát is bemutatják a független filmesek legrangosabb nemzetközi mustráján, a Sundance Filmfesztiválon, amelynek 11 napos programja csütörtökön kezdődik meg hagyományosan a fesztiválalapító Redford sajtóértekezletével.

A Walk in the Woods hőse idősödő útikönyvszerző, aki rég nem látott középiskolai barátjával indul kemény túrára az Appalache-hegységben. A film sztárszerepeit Redford mellett Nick Nolte és Emma Thompson alakítja.

A február 1-jéig tartó Sundance idén mintegy 200 filmet tűz műsorára, és magyar produkciókat is beválogattak a programba. A rövidfilmes mezőnyben Bucsi Réka Symphony No. 42 című animációját láthatják a nézők, a Spotlight elnevezésű szekcióban pedig Mundruczó Kornél Fehér Isten című filmje mutatkozik be az alkotók jelenlétében.

A versenyprogramban Michael Fassbender Slow West, Chris Pine és Chiwetel Ejiofor Z for Zachariah, valamint Nicole Kidman Strangerland című filmjét is vetítik, utóbbi a mustra egyik nyitófilmje. Szokás szerint erős a dokumentumfilmes mezőny: a válogatás kiemelkedő darabjai között emlegetik a Nina Simone amerikai énekesnőről szóló What Happened, Miss Simone? és a Kurt Cobain: Montage of Heck című zenés dokumentumfilmet is.

A legjobban várt filmek toplistáján szerepel a szcientológiával foglalkozó Going Clear, amiről már mi is többször írtunk, Ewan McGregor sivatagi vándorlása, a Last Days in the Desert, az apokalipszis túlélőiről szóló Z for Zachariach, valamint a Partisan című Vincent Cassellel forgatott produkció is.