Hatalmasat bukott az új Depp-film

2015.01.24. 12:56

Johnny Depp vesszőfutásának nincs vége 2015-ben sem: az évek óta szinte csak anyagi buktákat produkáló egykori kasszasikergyáros új filmje, a Mortdecai ótvaros nagyot hasalt az észak-amerikai mozikban: egyelőre úgy néz ki, hogy az eső hétvégén jó, ha 5 millió dollárt össze tud kaparni. A hatvanmillió dollárból forgatott filmről mi is megírtuk, hogy miért rossz, de azt senki nem hitte volna, hogy ki fog kapni a Jennifer Lopez főszereplésével készült, A szomszéd fiú című, négymiliós büdzséből forgatott B-filmtől (egy idősebb nő beleszeret a szomszéd fiúba és ebből bajok lesznek), aminek pedig 16,5 milliós bevételt jósolnak az elemzők.

Mortdecai - Szinkronos előzetes

Deppnek a Mortdecai nagy bukása zsinórban, a 100 millió dollárból forgatott Transzcendens és a 250-be fájó Magányos lovas után, de ez a hétmilliós becslés egyben karrierje mélypontja is. A Lionsgate nagy reményekkel vágott bele a 60 millió dollárból forgatott és kb. még 15 millióból promótált filmbe, és minimum 10-12 milliós nyitányt vártak tőle, de a pénteki premier mindössze 1,2 millió dollárt hozott, és imádkozhatnak, hogy a világpiacon legalább a gyártási költségeket visszatermeljék (nemigen fogják).

Az első helyre ismét az Amerikai mesterlövészt várják, Clint Eastwood háborús filmje 60 milliós bevételre számíthat (a nyitóhétvégéje 105 miliós volt), amivel máris eléri a 200 millió dolláros bevételt, ezzel a rendező karrierjének messze legsikeresebb flmje lesz.