Cronenberg inspirálta az új Fantasztikus négyest

2015.01.27. 09:47 Módosítva: 2015-01-27 09:50:09

Szegény Josh Trank rendező (Az erő krónikája), kapott hideget-meleget, amikor sorban szivárogtak ki az információk az idén nyáron érkező Fantasztikus négyes-filmjéből, még az Index újságíróját is kiborította, hogy a képregénysorozat főgonoszát játszó Dr. Doom nem egy képzeletbeli európai ország uralkodója, hanem egy hekker lesz, és akkor még nem is beszéltünk arról, hogy mind a négy, az alapanyagban korban bőven különböző főszereplőt egykorú fiatal színészek fogják játszani, ráadásul még a klasszikus eredettörténetükbe is belenyúlt. A filmből eddig azonban biztos infók ezeken kívül nemigen kerültek ki, főleg inkább pletykák, megalapozatlan híresztelések és spekulációk. Eddig.

Trank, Simon Kinberg íróval együtt ugyanis leült beszélgetni a Colliderrel, és tiszta vizet öntött a pohárba. Mivel az interjú jó hosszú, először jöjjön a lényeg:

  • Trank szándékosan nem adott ki semmi hivatalosat a filmről eddig
  • A film zenéjét Philip Glass fogja szerezni, Marco Beltramival közösen.
  • Hetvenkét napig forgattak, nem csúsztak ki sem az időből, sem a költségvetésből.
  • A filmre nagy hatással volt David Cronenberg, Trank egészen pontosan az Agyfürkészeket és A legyet említette inspirációként.
  • A film első vágata két óra tíz perc volt.
  • Nemsokára érkezik az előzetes, amiben elrejtettek egy apró utalást valamire.
  • Trank és Kinberg elmondta, hogy nagy hatással van rájuk az, amit a Marvel művel az összefonódó univerzumokkal, de tudják, hogy nagyon problémás lehet kombinálni az X-Men világát a Fantasztikus négyesével, az előbbi sorozat ugyanis semmi utalást nem tett az utóbbira, holott ugyanabban a korban játszódnak.

És akkor térjünk rá a képekre, vagyis inkább az egy darab képre, amin a Fáklya szerepében Michael B. Jordan látható a forgatáson a szerephez használt gúnyájában, amiről Trank eddig is elmondta, hogy nem jelmezek lesznek, hanem inkább vegyvédelmi ruhák. És valóban, a Fáklya ruhája inkább hasonlít egy páncélra, mint a kék uniformisra a képregényből.

A Fantasztikus négyes augusztus 7-én kerül az amerikai mozikba.