Cronenberg inspirálta az új Fantasztikus négyest

2015.01.27. 09:47 Módosítva: 2015-01-27 09:50:09

Szegény Josh Trank rendező (Az erő krónikája), kapott hideget-meleget, amikor sorban szivárogtak ki az információk az idén nyáron érkező Fantasztikus négyes-filmjéből, még az Index újságíróját is kiborította, hogy a képregénysorozat főgonoszát játszó Dr. Doom nem egy képzeletbeli európai ország uralkodója, hanem egy hekker lesz, és akkor még nem is beszéltünk arról, hogy mind a négy, az alapanyagban korban bőven különböző főszereplőt egykorú fiatal színészek fogják játszani, ráadásul még a klasszikus eredettörténetükbe is belenyúlt. A filmből eddig azonban biztos infók ezeken kívül nemigen kerültek ki, főleg inkább pletykák, megalapozatlan híresztelések és spekulációk. Eddig.

Trank, Simon Kinberg íróval együtt ugyanis leült beszélgetni a Colliderrel, és tiszta vizet öntött a pohárba. Mivel az interjú jó hosszú, először jöjjön a lényeg:

  • Trank szándékosan nem adott ki semmi hivatalosat a filmről eddig
  • A film zenéjét Philip Glass fogja szerezni, Marco Beltramival közösen.
  • Hetvenkét napig forgattak, nem csúsztak ki sem az időből, sem a költségvetésből.
  • A filmre nagy hatással volt David Cronenberg, Trank egészen pontosan az Agyfürkészeket és A legyet említette inspirációként.
  • A film első vágata két óra tíz perc volt.
  • Nemsokára érkezik az előzetes, amiben elrejtettek egy apró utalást valamire.
  • Trank és Kinberg elmondta, hogy nagy hatással van rájuk az, amit a Marvel művel az összefonódó univerzumokkal, de tudják, hogy nagyon problémás lehet kombinálni az X-Men világát a Fantasztikus négyesével, az előbbi sorozat ugyanis semmi utalást nem tett az utóbbira, holott ugyanabban a korban játszódnak.

És akkor térjünk rá a képekre, vagyis inkább az egy darab képre, amin a Fáklya szerepében Michael B. Jordan látható a forgatáson a szerephez használt gúnyájában, amiről Trank eddig is elmondta, hogy nem jelmezek lesznek, hanem inkább vegyvédelmi ruhák. És valóban, a Fáklya ruhája inkább hasonlít egy páncélra, mint a kék uniformisra a képregényből.

A Fantasztikus négyes augusztus 7-én kerül az amerikai mozikba.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?