Chris Pratt lesz az Indiana Jones 5 főhőse

2015.01.28. 10:22

Tavaly még csak egy lelkes rajongói kollázs volt az a kép, amin Chris Pratt feszített Indiana Jones bőrdzsekijében, de úgy látszik, a Disney főnökeinek megtetszett az ötlet, és a régóta ígérgetett Indy 5-ben tényleg A galaxis őrzői sztárja alakíthatja kedvenc kalapos régészünket.

A Disney a Lucasfilm megvásárlásakor ugyan nem szerezte meg az Indiana Jones franchise filmes jogait, azt ugyanis Spielberg korábban a Paramountnak engedte át (és a LucasArts is csak videojátékokban folytatta Indy kalandjait). 2013-ban viszont egyezség született a két cég között: a jogokat megvette a Disney, de a koprábbi négy film a Paramounté maradt, és a további mozifilmekből is kapnak részesedést.

Ami a további filmeket illeti: a Disney nem használta sem a folytatás sem a reboot szót, csak a feltámasztást. Ezt hardcore Indy rajongók máris úgy dekódoltak, hogy

a hetven feletti Harrison Forddal indul az ötödik mozifilm, aki visszaemlékszik a fiatal éveire, pont mint a régi Indy-tévésorozatban!

Arról egyelőre nincs hír, hogy ki írná és rendezné az ötödik Indiana Jones-filmet (a korábbi részek forgatókönyvírója, George Lucas már a Star Wars 7-be sem szólhatott bele), ahogy az sem publikus, hogy a Disney hová akarja kijelölni a premiert a következő évek Star Wars-, Marvel-, és Pixar-filmes dömpingjében. (via Deadline)  • Hírek
  • Csok