Chris Pratt lesz az Indiana Jones 5 főhőse

2015.01.28. 10:22

Tavaly még csak egy lelkes rajongói kollázs volt az a kép, amin Chris Pratt feszített Indiana Jones bőrdzsekijében, de úgy látszik, a Disney főnökeinek megtetszett az ötlet, és a régóta ígérgetett Indy 5-ben tényleg A galaxis őrzői sztárja alakíthatja kedvenc kalapos régészünket.

A Disney a Lucasfilm megvásárlásakor ugyan nem szerezte meg az Indiana Jones franchise filmes jogait, azt ugyanis Spielberg korábban a Paramountnak engedte át (és a LucasArts is csak videojátékokban folytatta Indy kalandjait). 2013-ban viszont egyezség született a két cég között: a jogokat megvette a Disney, de a koprábbi négy film a Paramounté maradt, és a további mozifilmekből is kapnak részesedést.

Ami a további filmeket illeti: a Disney nem használta sem a folytatás sem a reboot szót, csak a feltámasztást. Ezt hardcore Indy rajongók máris úgy dekódoltak, hogy

a hetven feletti Harrison Forddal indul az ötödik mozifilm, aki visszaemlékszik a fiatal éveire, pont mint a régi Indy-tévésorozatban!

Arról egyelőre nincs hír, hogy ki írná és rendezné az ötödik Indiana Jones-filmet (a korábbi részek forgatókönyvírója, George Lucas már a Star Wars 7-be sem szólhatott bele), ahogy az sem publikus, hogy a Disney hová akarja kijelölni a premiert a következő évek Star Wars-, Marvel-, és Pixar-filmes dömpingjében. (via Deadline)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?