Megint jön egy Steve Jobs-film

2015.01.28. 16:36

San Franciscóban elstartolt az egyelőre Steve Jobs munkacímen futó Steve Jobs-mozifilm forgatása. A 2011-ben elhunyt Apple-cézárt Michael Fassbender alakítja, a cég másik ikonikus alapítóját, a jelenleg 64 éves Steve Wozniakot pedig Seth Rogen.

Az Aston Kutcher-féle, 2013-as jOBS - Gondolkozz másképpnél ez a film mindenképpen jobb lesz, mert a forgatókönyvet az az Aaron Sorkin írja, aki 2011-ben Oscart kapott a Facebook-alapító Mark Zuckerberg életét bemutató Social Network - A közösségi hálóért. Eredetileg egyébként úgy volt, hogy ezt a filmet is Fincherrel együtt csinálja meg, de őt végül Danny Boyle váltotta a rendezői székben. 

Nem ez volt az egyetlen csere a stábban. A filmet eredetileg a Sony akarta leforgatni, és sokáig úgy volt, hogy Leonardo DiCaprio vagy Christian Bale kapja meg Jobs szerepét, Scarlett Johansson pedig egy fontos női főszereplő, a Macintosh egykori marketing igazgatója lesz a filmben (őt egyébként most már Kate Winslet helyettesíti). Hónapokon keresztül mindenki azt gondolta, hogy a Jobs-projekt el van átkozva, és sosem lesz belple mozifilm, de Danny Boyle most végre a sarkára állt és belkekezdett a filmbe, ami egészen 1998-ig, az iMac piacra dobásáig fogja végigkövetni az Apple-vezér életét.