Látványos lett Guillermo del Toro új horrorja

2015.02.16. 10:30

Hétvégén mindenhová kikerült Guillermo del Toro legújabb horrorfilmjének, a Crimson Peaknek az előzetese, így mi sem titkolhatjuk tovább, mennyire jó. Pont olyan, mintha a '90-es években még zseniális Tim Burton forgatta volna: van benne rémisztő gótikus kastély, sanyarú sorsú fiatal lány, ronda szörny, hazajáró szellem, giccses falikárpit és ellenszenves arisztokrata család is. Íme:

Ilyen lesz a Crimson Peak, Guillermo del Toro új horrorja

A főbb szerepeket Mia Wasikowska, Jessica Chastain és a Marvel-filmek közönségkedvenc Lokija, Tom Hiddleston kapták. A legutóbbi ehhez hasonló, kísértetjárta kúriás film, a Daniel Radcliffe-féle A fekete ruhás nő elképesztően hangulatos lett, így természetesen a gótikus horror témáját régóta magáénak érző del Toro sem nagyon hibázhat a saját verziójával.

A Crimson Peaket egyébként del Toro legalább 2008 óta tervezgeti, akárcsak az Őrület hegyei című Lovecraft-adaptációt, az új Frankenstein filmet, a Dr. Jekyll és Mr. Hyde remake-jét, a darkos Pinokkiót és a Hellboy 3-at. Kedvenc színésze, Doug Jones, aki a Hellboyban a kétéltű Abe Sapient, A faun labirintusában pedig a faunt alakította, természetesen ebben a filmjében is benne lesz, bár egyelőre nem tudni pontosan, milyen szerepben.