A hétvégétől az Indexen a Menjek/Maradjak: London

2015.02.23. 11:44

Február 28-án, szombat este felkerül végre az Indafilmre a Menjek/Maradjak Erasmus EuroMedia díjas dokumentumfilm-sorozat, sőt ott is marad, és attól fogva ingyenesen elérhető lesz az interneten, ezen a linken. 

A tavaly nyáron bemutatott Menjek/Maradjak: London című film a közelmúltban Londonba vándorolt fiatalok életét, életérzését, dilemmáit mutatja be, a filmet és a Radnótit szavaló rúdtáncost nem csak mi szerettük, az olvasóink is érdeklődtek a filmmel kapcsolatos hírek iránt. A film egy sorozat második, New York-i epizódját követő része – a New York-i rész is megnézhető az Indán

A londoni epizód, amelyet a filmes csapat a Badur Alapítvány támogatásával és közösségi finanszírozásból valósított meg, több telt házas vetítéssel futott itthon és külföldön is. Az alkotók és a velük együttműködő szervezetek célja, hogy előmozdítsák, objektív irányba tereljék a kivándorlás témájában kialakult társadalmi párbeszédet, illetve releváns adalékot nyújtsanak ahhoz. Az eddigi filmek rendezője, Imre Loránd Balázs maga is Berlinbe költözött, és szereplője is az új, Berlinben játszódó filmnek. A Sweet Home munkanevű dokumentumfilmet Tusor Bálint rendezi, és a hazaköltözés örömeit és konfliktusait örökíti meg.

A készülő filmek előzetesei hamarosan szintén elérhetők lesznek online, sőt, hosszabb részletek is megtekinthetők majd a Trafóban, március 1-jén, a Kodály Method – Afterjka – Speak Easy Project: ENNYI! program keretében, ahol az alkotók a Kodály Method és az Afterjka csapatával együtt mutatkoznak be. A rendezvényből befolyt bevételekkel teljes egészében az alkotókat támogatják.

„A New York-i filmünk online nézettsége néhány hét alatt elérte a 100 ezer megtekintést, ami egyértelműen bizonyítja, hogy igény van az egyik legfontosabb társadalmi trendet bemutató filmes alkotásokra. 
A Menjek/Maradjak csapat missziója, hogy minél érdemesebb formában feleljen meg ennek az igénynek“ – mondta el Józsa László, a sorozat ötletgazdája és a filmek producere.

Menjek/Maradjak: London filmről bővebben itt írtunk. 

Menjek / Maradjak: London