no

Átaludta az Oscar-gálát? Megmutatjuk 13 animgifben

2015.02.23. 10:08 Módosítva: 2015.02.23. 10:09

A mindenség elméletétől a Birdmanen át a Whiplashig minden fontosabb Oscar-jelölt film megkapta a maga aranyszobrocskáját a Los Angeles-i Dolby Theatre-ben megrendezett vörös szőnyeges parádén, kivéve a Foxcatchert. Ám mivel az Amerikai Filmakadémia vasárnap este tartotta meg a sorban 87. Oscar-gáláját, ezt a magyar nézők csak hétfő hajnalban követhették figyelemmel élőben. Már ha egyáltalán követték, úgyhogy aki átaludta a jeles eseményt, annak gyorsan elmeséljük címszavakban és 13 vicces animgifben.

A lényeg röviden: négy szobrot kapott a Birdman és a Grand Budapest Hotel, a Whiplash hármat, az Amerikai mesterlövész, a Sráckor, a Csillagok között, A mindenség elmélete és a Kódjátszma pedig egyet-egyet.

A díjátadó legviccesebb pillanatait bemutató animgifes válogatást természetesen minden fontosabb oldal kirakta a Huffington Posttól a Hollywood Reporteren át a Celebuzz!-ig, ezekből szemezgettünk mi is.

A legviccesebb gifeken egyébként az est házigazdája, Neil Patrick Harris  látható, aki elképesztő egyszemélyes show-t csinált: már a gála nyitódalában kiröhögte a filmtörténet leghíresebb mérföldköveit. Itt például az Elemi ösztönt:

giphy (10).gif
Fotó: The Hollywood Reporter / giphy.com

De a Star Wars is megkapta a magáét:

giphy (15).gif

Sőt, az E.T., az Indiana Jones, a Ghost, az E.T. is, ráadásul a nézőtéren váratlanul dalra fakadó jack Black a szakmányban ontott rengeteg képregényfilm és folytatás miatt is beszólt Hollywoodnak. Íme Neil Patrick Harris, Anna Kendrick és Jack Black musicalnek is beillő, közös dala:

Neil Patrick Harris 2015-ös Oscar-dala

Aztán olyan is volt, hogy Neil Patrick Harris egy szál alsógatyában ment fel a színpadra, amikor a Birdman híres jelenetét parodizálta, amikor Michael Keatont bugyogóban kényszerül eljátszani a nagyjelenetét. 

giphy (6).gif

Benedict Cumberbatch is csak a dugipiájával tudta elviselni a kollégája énekét, táncát és humorröppentyűit, az Aranyglóbusz-gálával ellentétben ugyanis itt nincs iszákoskodás és terülj, terülj asztalkám:

giphy (12).gif

David Oyelowo ilyen viccesen jelezte, hogy a humor színvonala erősen hullámzó:

giphy (8).gif

Ethan Hawke viszont úgy röhögött a poénokon, mintha laposüveg helyett valami egészen mást csempészett volna be a nézőtérre a zakója zsebében:

giphy (5).gif

Jennifer Lopez persze ezúttal is kipakolta a melleit, pont mint legutóbb az Aranyglóbusz-gálán:

giphy (13).gif

De hogy végre az Oscar-díjakról is essen egy kis szó, íme Eddie Redmayne, aki borzasztóan meghatódott, amikor megkapta az aranyszobrot A mindenség elméletéért:

giphy (3).gif

Szegény Emma Stone viszont semmit sem kapott a Birdmanért, kénytelen volt egy legó-Oscarral vigasztalódni:

giphy (2).gif

Ez többször is visszatérő poén volt a gálán, még Oprah Winfrey is kapott egyet epés odaszúrásként arra a blaszfémiára, hogy 2014 legjobb animációs filmjét, A Lego kalandot még csak nem is jelölték Oscar-díjra:

giphy (1).gif

A legbizarrabb performansz egyértelműen a lególogós Batmané volt:

giphy (9).gif

A legfelemelőbb pillanat pedig, amikor Meryl Streep egyetértően mutogatott, miután Patricia Arquette egyenlő fizetést követelt a nőknek:

giphy (14).gif

Az est legröhejesebb pillanatát viszont nem animgifben mutatjuk meg, hanem teljes videóban. Tudni kell mellé, hogy a 2014-es Oscar-gálán John Travolta eltévesztette a Jégvarázs betétdalát éneklő Idina Menzel nevét, és így konferálta fel:

Adele Dazeem

Idina Menzel idén pompásan bosszút állt Travoltán, amikor így jelentette be:

Most pedig a színpadra szólítom az egyik legjobb barátomat, Glam Gazingót!

Glam Glazingóként jelentették be idén a névtévesztő Travoltát