Árpa megdöntené Hajnal Tímeát

2015.02.24. 16:50

Ahhoz képest, hogy Árpa Attila állítólag egy rakás pénzt bukott a még meg sem jelent Argo 2-n, az új egyperces előzetes egyáltalán nem néz ki rosszul. Az hamar kiderül, hogy a legtöbb fontosabb karakter visszatér az első részből, de például a nindzsát játszó Kulka Jánost még nem mutatták. Az Origo rövid interjút is készített Árpával, aki elmondja, hogy a 12-es besorolás csak az előzeteseknek szól, reményei szerint a korhatárt 16 évnél húzzák majd meg, de a 18-as karika sem valószínűtlen a véres jelenetek miatt.

Árpa arra is kitért, hogy – az első filmhez hasonlóan – a női karakterek itt sem kapnak túl nagy figyelmet majd, és a történet szerint nem is járnak túl jól.

Argo 2 - előzetes

A rendező egyébként elégedett lenne 150 ezer nézővel, de ennél jóval többet remél: az interjúban konkrétan a Megdönteni Hajnal Tímeát c. magyar film nézettségének túlszárnyalásáról beszél. Az Argo 1-gyel ellentétben viszont nem lehet számítani komolyabb közszereplős cameóra azon kívül, hogy Árpa – amolyan tarantinósan - meghal majd a saját filmjében. Az Argo 2 ellen ráadásul jogi lépéseket fontolgat egy intézmény, ami – Árpa Attila szerint – szerint sértő a film több jelenete a kisebbségekre és különböző érdekekre. Árpa abban bízik, hogy a megfelelő jogi állásfoglalás után nem kell egyet sem kivágni ezekből a jelenetekből.

Az Argo 2 bemutatóját eredetileg 2014 szeptemberére tervezték, de a premier azóta is folyamatosan csúszik, pontos vetítési dátumról egyelőre nem tudni.