Megérkezett az előzetes Brian Wilson életrajzi filmjéhez

2015.02.26. 22:32

Bill Pohlad, a 12 év rabszolgaság, az Út a vadonba és a Túl a barátságon producere Love & Mercy címmel készített életrajzi filmet a több mint ötven éves Beach Boys legendás frontemberéről, Brian Wilsonról.

A mentális problémákkal küzdő zenészt gyakran emlegették zseniként, ám ő ezt mindig is kikérte magának, ehelyett azt vallotta, csak nagyon sokat dolgozik. A túlzásba vitt droghasználat és a túlhajszolt munka miatt több idegösszeomlást is kapott, majd visszavonult, és magába zárkózva élt – az őt gyötrő hangokkal a fejében.

A róla készült film előzetese most végre napvilágot látott, és ahogy sejteni lehetett, az őt alakító Paul Dano és John Cusack is nagyot alakít benne.

Love & Mercy Movie | Teaser

A Love & Mercy bemutatója az idei Berlinálén volt, ahol kollégánk már látta is a filmet, és ezt mesélte nekünk róla:

Maga Brian Wilson is ott volt a vetítésen, borzasztó volt arra gondolni, hogy most hallja ahogyan az emberek azon nevetnek, hogy ő hangokat hall a fejében 1963 óta (...) A film az ismert happy end ellenére is rettenetesen elszomorított. Bizonyára azért mert az ilyen életrajzi filmekben benne szokott lenni a felemelkedési szakasz is, és ez a Love & Mercyből teljesen kimarad, itt a leépülést látjuk és azt, ahogyan évekkel később egy nő segítségével megtalálja a kiutat az embertelen módon begyógyszerezett, leszedált világából.

A Beach Boysot egyébként alig pár hónapja láttuk a Papp László Sportarénában, igaz akkor már Wilson nélkül, hiszen egy jóideje már unokatestvére, Mike Love vezeti a csapatot, aki perrel nyerte el a Beach Boys nevének használatát.