Itthon is bemutatják az új kedvenc filmünket

001
2015.02.26. 15:49

Októberig kell várnunk, hogy végre láthassuk a 65. berlini filmfesztivál legnagyobb meglepetésének számító Victoria című német filmet, amit helyszíni tudósítónk is hibátlanra értékelt. A Victoriának ugyanis az a különlegessége, hogy 22 helyszínen, 150 statisztával, 6 rendezőasszisztenssel és 3 hangmérnökkel készült, mivel az egészet egyetlen egy nagy snittben - vagyis vágás nélkül - vették fel. Nyert is érte Ezüst Medvét Berlinben, mi is örültünk neki

Már az első jelenetnél tudtam, hogy ez lesz az új kedvenc filmem, úgyhogy azt elmesélem. Nagyon hangos zenét hallunk, villog a stroboszkóp. Egy idő után kirajzolódik egy lány, aki önfeledten táncol. Kimegy a pulthoz, rendel egy vodkát. Elmegy pisilni, vagyis csak beáll a vécé előtt kígyózó sorba. Leszólítja egy melegítős srác az ajtóból, akit éppen nem akarnak beengedni. Itt kaptam észbe, hogy hé, ebben a filmben még egy darab vágás nem volt, pedig volt már jelenet sötét klubban, neonfényes pultnál és villódzó fényben is. Tényleg nem akarok semmit sem lelőni a filmből, a lány elindul haza a klubból ezzel a fiúval, és kezdetét veszi a Victoria 140 perces tripje, amiben egy darab vágás nincs. 

- írtuk korábban Berlinből. A filmet a Vertigo Média forgalmazza majd, és előreláthatólag októberben kerül a hazai mozikba.

Victoria (2015) előzetes