Harrison Ford aláírt a Szárnyas fejvadász 2-höz

2015.02.27. 08:38

Régóta húzódott már ez az ügy, de Ford csak nem írta alá a szerződését a Szárnyas fejvadász folytatásához, aminek forgatását 2016 nyarán kezdik majd el. A Hollywood Reporter szerint az első filmben Rick Deckard androidvadászt alakító Ford végül rábólintott az ajánlatra (csak van az a pénz), ami viszont azt a pletykát erősíti, hogy a Csillagok háborúja VIII-ban már nem lesz jelentős szerepe (már ha egyáltalán), hiszen a két filmet nagyjából egyszerre forgatják majd. 

A Szárnyas fejvadász 2 munkálatait nem az első filmet rendező Sir Ridley Scott, hanem a Fogságban című thrillert és a Felperzselt föld című drámát rendező Denis Villeneuve irányíthatja majd, legalábbis őt szeretné leigazolni a jogtulajdonos Alcon Entertainment. Villeneuve 2010-es Felperzselt földjét a legjobb külföldi film Oscar-díjára is jelölték.

A Szárnyas fejvadá sz 2 forgatókönyvét az eredeti társíróként jegyző  Hampton Fancher írta Michael Greennel Fancher és Ridley Scott ötletéből.  A sztori az 1982-es eredeti vége után jó pár évtizeddel játszódik, de hogy pontosan miről fog szólni, azt még nem tudni.