Leonardo DiCaprio huszonnégyszer

2015.03.02. 16:23

Húsz évnyi kínlódás után végre zöld utat kapott a The Crowded Room (kb. A zsúfolt szoba), Leonardo DiCaprio egyik olyan projektje, aminek főszerepéért tuti Oscar-díjra fogják jelölni. A színész nemrég fejezte be Alejandro Gonzalez Inarritu The Revenant című bosszúfilmjének forgatását a kanadai vadonban, és mostantól állítólag csak a másik filmre koncentrál majd, amiben nem kevesebb, mint 24 különböző karaktert alakíthat.

A The Crowded Room annak a Billy Milligannek a története, akinek perében az USA történelmében először alkalmazták sikerrel a többszörös személyiségzavart a védelem eszközeként. A férfi a hetvenes években állt bíróság előtt, mert számos kisebb-nagyobb bűncselekmény elkövetése után három rendbeli nemi erőszak elkövetésével vádolták meg. A kirendelt pszichiáter megvizsgálta Milligant, és többszörös személyiségzavart állapított meg nála, az ügyvédjei pedig sikeresen érveltek az esküdtszék előtt azzal, hogy a bűncselekményeket nem Milligan, hanem két, az elméjében "lakó" másik személyiség követte el. 

A forgatókönyvet Jason Smilovic (Lucky Number Slevin) írja majd, Daniel Keyes 1981-es dokumentumregénye nyomán. A tárgyalás alatt Milligan több személyisége is megjelent, köztük Ragen, egy jugoszláv kommunista, aki rablásokat vállalt magára, Arthur, az angol nemes, és egy Adalana nevű leszbikus, aki az erőszakokat követte el saját bevallása szerint. DiCaprio már évek óta szerette volna megfilmesíteni a történetet, de a jogtulajdonos New Regency csak ült rajta, és nem csinált semmit. A színész saját cége viszont most beszállt a gyártási költségekbe, és már nincs semmi akadálya a forgatásnak.