Jennifer Lawrence háborúba megy Spielberg kedvéért

2015.03.03. 08:27

Lynsey Addario története megérett a megfilmesítésre. Fotósként bejárta Afganisztánt, Líbiát, Irakot, 2009-ben Pulitzer-díjat nyert, 2011-ben pár napra bebörtönözték Líbiában, az élményeit megírta az It’s What I Do: A Photographer’s Life of Love and War című könyvében, amiből most Steven Spielberg fog filmet készíteni, Jennifer Lawrence főszereplésével, írja a Deadline.

Az már biztos, hogy az Amerikai mesterlövész producere, Andrew Lazar is beszállt a projektbe. Lawrence jelenleg David O. Russell Joy című filmjét forgatja, Spielberg pedig most csiszolja utómunkában az egyelőre még mindig cím nélküli, Tom Hanks főszereplésével készült hidegháborús drámáját, de már azt is tudjuk, hogy 2016 júliusára el kell készülnie a Szofi és a habó című Roald Dahl-könyv adaptációjával.

Addario könyvéért ádáz csata ment, Reese Witherspoon is akarta a szerepet, egy ponton Darren Aronofsky akarta megrendezni Natalie Portmannek, sőt, egyszer még George Clooney és Grant Heslov is beszállt, ők Margot Robbie-t akarták a fotós szerepére.