Bruce Willis végre hozott egy értelmes döntést

2015.03.05. 09:27

Bruce Willis hiába egy kikezdhetetlen filmsztár, azt azért könnyű belátni, hogy rettenetes döntéseket hoz, ha végiggörgetjük az utóbbi tíz évben készült filmjeinek listáját, egy-két jó mellett (Looper, Holdfény királyság), egészen érthetetlen, értelmezhetetlen, nyom nélkül eltűnő filmekben tűnik fel (Catch .44, A herceg), vagy pedig korábbi sikereinek folytatásában (Sin City: Ha ölni tudnál érte, Red 2.).

Kár, mert Willis ha jó, akkor nagyon jó tud lenni – de ezek szerint ezt már nem filmekben, hanem a színházban fog bizonyítani. Ő fogja játszani ugyanis a Stephen King-regény alapján készült Tortúrában a férfi főszerepet, amit az 1990-es filmváltozatba James Caan kapott. Szóval ő lesz az író, akit egy pszichopata rajongója az ágyához kötöz, egy ponton kalapáccsal szétveri a bokáját, és arra kényszeríti, hogy írjon happy endet a legújabb regényéhez.

A rajongót Elizabeth Marvel alakítja majd, akit a Variety a New York-i színház új üdvöskéjének tart, azonkívül egy rakat filmben is szerepelt már (Lincoln, A félszemű), és állandó szerepe van a House of Cardsban.

A Tortúra színházi változatát Will Frears rendezi. A darab egyébként a Warner Bros. színházi részlegének egy újabb projektje, ami azzal foglalkozik, hogy ismert sikerfilmeket adaptál a színpadra. Többek között tervben van náluk a Dave és a Beetlejuice feldolgozása is.