Harrison Fordnak repülőbalesete volt

2015.03.06. 00:44 Módosítva: 2015.03.06. 01:06
Bár eleinte olyan hírek érkeztek, hogy súlyos balesetet szenvedett a színész, de később kiderült, hogy megúszta a nagy bajt.

Harrison Ford vezette azt a kisgépet, ami helyi idő szerint csütörtök délután egy golfpályára csapódott nem sokkal a felszállás után a Santa Monica-i repülőtér közelében, Kaliforniában. A színész éppen visszafordult a reptérre, mert motorhibát észlelt. A kétüléses II. világháborús gépen egyedül ő utazott.

A Variety és a hatóságok is eleinte azt állították, hogy a 72 éves színészt kritikus állapotban szállították kórházba, de az NBC később azt írta, hogy ugyan súlyosak Ford sérülései, de már stabilizálták. A baleset utáni sajtótájékoztatón már kielégítő állapotról beszéltek. A pályán tartózkodott két orvos is, ők siettek a színész segítségére. 

A hatóságok megerősítették, hogy a pilóta a baleset után végig eszméleténél volt, fejsérüléseket szenvedett, főleg vágásokat, és néhány zúzódást is összeszedett. "Képes volt kommunikálni, elmondta, hogy fájdalmai vannak, ez egyáltalán nem volt meglepő. Szerencsés, hogy a balesethez képest enyhe sérülései vannak" - fogalmaztak a sajtótájékoztatón.  Az is elhangzott, hogy az ilyen balesetek általában jóval súlyosabb sérüléseket eredményeznek. 

A színész tapasztalt pilóta, a hatvanas évek óta repül, korábban is volt már balesete, de eddig megúszta nagyobb baj nélkül. 1999-ben helikopterbalesete volt, de ő és az oktatója sem sérült meg, a gép viszont komolyan összetört. 

Még 2008-ban beszélt egy interjúban arról, mennyire szeret repülni. „Szeretem a szabadságot, amit a repülés ad, imádom fentről nézni a világot, szerelmes vagyok ebbe az egészbe". 

Fordot a Csillagok Háborúja- és az Indiana Jones-filmekből ismerik a legtöbben, a Csillagok Háborúja új trilógiájában is szerepet kapott.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport