Tim Burton Dumbót rendez a Disney-nek

2015.03.11. 10:57

Az Alice Csodaországban után most a Dumbo élőfilmes változatát viszi vászonra Tim Burton, jelentette be Sean Bailey, a Disney produkciós főnöke. Az utóbbi időben a Disney egyre több mesefilmjét készíti el élőfilmes változatban is, a legközelebbi bemutató például a Hamupipőke lesz, amiben Cate Blanchett alakítja a gonosz mostohát, a tavalyi év nagy dobása pedig a Demóna volt, Angelina Jolie-val a főszerepben. Jövőre A dzsungel könyve készül el, a Szépség és a szörnyeteg bemutatója pedig 2017-ben lesz.

dumbo-tim-burton-director-feature-1200x520

A Dumbónak még nincs bemutató dátuma, a Disney egyelőre annyit mondott el, hogy a sztori jóval összetettebb lesz, mint az eredeti történet, ami arról szól, hogyan tanul meg egy cirkuszi kis elefánt repülni. Burton többek között a cirkuszi motívumok miatt lelkesedik a Dumbóért, a Batman visszatérben is nagyon szerette a cirkuszos vonalat.

Tim Burton előző filmje, az Alice Csodaországban 1 milliárd dollárt hozott a Disney-nek, így nem csoda, hogy nagy becsben tartják. Ennek ellenére az Alice Csodaországban következő részét, ami szintén jövő évi bemutató, nem ő rendezi.