Magyarok is láthatják a Magyarországon készült szadomazo leszbidrámát

2015.03.17. 17:12

Peter Strickland angol származású rendező (Varga Katalin, Berberian Sound Studio) Magyarországon él és dolgozik (kivéve akkor, ha Björk kéri fel egy koncertfilm rendezésére), így nem nagy meglepetés, hogy nálunk forgatta a The Duke Of Burgundy című kosztümös filmjét. Ami igen, papíron egy BDSM-párkapcsolatról szól két nő között, de valójában egy sokkal érdekesebb és érzékenyebb történet arról, hogyan múlik el két ember szerelme. Akkor is, ha történetesen az egyik arra indul be, hogy a másik parancsol neki és rendszeresen megalázza.

A The Duke Of Burgundy-ban magyar színészek is feltűnnek, megjelenik benne Tompa Eszter és Bartsch Kata, de a főszerepet a Borgen című dán sorozatból ismerhető Sidse Babett Knudsen és a kevésbé ismert Chiara D'Anna játsszák. A film készítésében több magyar stábtag is részt vett, Fekete Mátyás vágta, Pater Sparrow, Cseh Renátó és Mihalek Zsuzsa dolgozott a díszleteken, illetve a legmeghökkentőbb kredit a stáblistán, hogy a parfümökért Je Suis Gizella felelt.

The Duke of Burgundy - Official Trailer I HD I Sundance Selects

A szigorúan felnőtteknek szóló The Duke of Burgundy április 30-án érkezik a magyar mozikba a Mozinet forgalmazásában. A világ fesztiváljait már körbejárta, nagy sikerrel szerepelt a torontói, a londoni filmfesztiválokon, illetve az idén Sundance-en is.