Viggo Mortensen kihagyta az új Tarantino-filmet

2015.03.23. 15:38

Tavaly még úgy volt, hogy Viggo Mortensen is marcona cowboy lesz Quentin Tarantino új westernjében, az év végén mozikba kerülő The Hateful Eightben, de egyéb elfoglaltságai miatt nem tudja bevállalni a filmet, írja a Hollywood Reporter.

Persze szó sincs arról, hogy a két sztár összebalhézott volna. Egyszerűen csak annyi történt, hogy 2014-ben leültek ugyan beszélgetni a szerepről, ami Mortensennek tetszett is, de az év végi forgatást nem tudta bevállalni, mert ütközött volna a saját projektjeivel, a Jauja című western és a Far From Men bemutatójával és promókörútjával (az 56 éves sztár nemcsak főszereplő, producer is mindkét filmben).

Pedig tényleg nagyon-nagyon jó lett volna Tarantinóval dolgozni, borzasztóan tehetséges és vicces fickó. 

Érdekesség, hogy Mortensen egyszer már kihagyott egy Tarantino-filmet: az 1992-es Kutyaszorítóban meghallgatásán Harvey Keitellel párban kellett felolvasnia a forgatókönyvből, de végül nem került be a filmbe (mexikói származású banki alkalmazott lett volna amúgy a bankrablós jelenetben).

A Hateful Eight egyébként kis híján el sem készült, mivel Tarantino iszonyúan kiakadt, amikor a kiszivárgott forgatókönyv felkerült a netre. Pedig a tipikus tarantinós sztori most is veszettül jó: egy vadnyugati fejvadász egy női foglyot szállítana épp egy Red Rock nevű városkába, ám a hatalmas hóviharban elakad a postakocsijuk. Hat másik emberrel egy szatócsboltban kénytelenek meghúzni magukat, de itt kiderül, hogy mindenki ismer korábbról mindenkit, és minél többet beszélnek, annál kevesebben amradnak közülük életben. A nyolc főszereplő között olyan Tarantino-kedvencnek számító sztárok vannak, mint Samuel L. Jackson, Kurt Russell, Tim Roth és Michael Madsen, de szerepel a filmben Jennifer Jason Leigh, Walton Goggins, Demian Bichir, Bruce Dern és Channing Tatum is. Premier: 2015. november 13.