Béna vámpírokat és taxizó rendezőket nézhetünk a Titanicon

2015.03.25. 13:03

Újabb filmeket jelentettek be az április 9-én induló 22. Titanic Nemzetközi Filmfesztiválra. A nyitófilm a '71 című ír-angol háborús thriller lesz, amely az észak-ír zavargásokat dolgozza fel a hadsereg és az IRA terrorszervezet között, méghozzá Jack O'Connell főszereplésével, akit a Rendíthetetlenből és a Skins ifjúsági sorozatból is lehet ismerni. Ezen kívül még olyan filmeket mutatnak még be, mint a

  • The Duke of Burgundy
  • Magam ura
  • Hétköznapi vámpírok
  • Taxi
  • Citizenfour
  • Still Alice

 Annak már korábban is örültünk, hogy Magyarországon is bemutatják a Magyarországon készült anti-Szürke50-et, Peter Strickland Duke of Burgundyja egy valódi BDSM-kapcsolatot dolgoz fel két nő között. A vetítésen a rendező mellett a két főszereplő is itt lesz majd.

A Magam ura egy több díjat is nyert norvég dramedy, a Hétköznapi vámpírok pedig a Flight of the Concords-sorozat új-zélandi készítőinek tényleg nagyon vicces áldokumentumfilmje a köztünk élő, kissé szerencsétlen vámpírokról, ez is rajta volt a nagyon várós filmek listánkon.

A fesztivál egyik nagy durranása lesz a Berlinben Arany Medve-díjjal elismert Taxi , Jafar Panahi arról csinált filmet, hogy nem csinálhat filmet, hiszen Iránban eltiltották a foglalkozásától, ezért taxizik. Csak hogy pocsék sofőr, úgyhogy filmet forgat az utasaival, akik elég érdekes keresztmetszetét mutatják be Iránnak.

Elhozzák az Oscar-díjas Citizenfourt is, ez a film Edward Snowden és az amerikai lehallgatási botrány történetét dolgozza fel.  Szintén a Titanicon lehet majd látni azt a filmet is, amiért Julianne Moore Oscar-díjat kapott, az a címe, hogy Still Alice, és az Alzheimerről szól. 

A vetítések idén is öt helyszínen, az Örökmozgóban, az Urániában, a Toldiban, a Puskinban és az A38-on lesznek.