A Cinema City nem mutatja be a cuki űrlény kalandjait

2015.03.26. 08:28

Az utolsó pillanatban visszalépett a Cinema City, és nem mutatja be a DreamWorks Animation Végre otthon! című animációs vígjátékát, amit számos országban már óriási sikerrel vetítettek.

A film a DreamWorks Animation stúdió alkotása, csakúgy, mint az Így neveld a sárkányodat és a Madagaszkár. Angliában és azokban a kelet-európai országokban, ahol már bemutatták, kiemelkedően magas nézőszámot ért el; a premier utáni első hétvégéjén olyan DreamWorks-klasszikusok eredményét múlta fölül, mint A Madagaszkár pingvinjei, a Turbó vagy a Croodék.

A Végre otthon! hazai forgalmazója, az InterCom sajtóközleménye szerint direkt húsvétra időzítették a bemutatót – van egy olyan sejtésünk, hogy éppen ezért a Cinema City magasabb teremdíjat szeretett volna a filmért.

„A gyártó stúdióval együttműködve az InterCom közel egy éve dolgozik azon, hogy minél többen láthassák a Földre érkező űrlény és földi barátja kalandjait. Az egyeztetések során ugyanazokat a feltételeket szerettünk volna elérni, mint korábban más animációs filmek esetében. A tárgyalások alatt mindent megtettünk a megegyezés érdekében, ennek ellenére nem sikerült megállapodást kötnünk a Cinema City vezetőivel" – mondta Pinczés Ádám, az InterCom sajtósa.

A Végre otthon! Című animációs filmet ma mutatják be, de így Budapesten csak öt moziban lesz látható: Corvin Filmszínház, Mi Mozink Lurdy, Mi Mozink Óbuda, Pólus Filmszínház, Sugár; míg vidéken Ajka, Balassagyarmat, Balatonfüred, Békéscsaba, Debrecen Apolló, Eger Agria és Uránia, Gödöllő, Gyöngyös, Hévíz, Hódmezővásárhely, Jászberény, Kecskemét, Kiskunfélegyháza, Kiskunhalas, Kisvárda, Komárom, Miskolc Művészetek Háza, Nagykanizsa, Nyíregyháza Krúdy, Pápa, Pécs Uránia, Siófok, Sopron Elit, Szeged Belvárosi, Szentes, Székesfehérvár Barátság, Szombathely Savaria, Szolnok Tisza, Tata, Tatabánya és Zalaegerszeg Art mozi filmszínházai tűzik műsorukra.

Végre otthon (2015) hivatalos előzetes

Ugyanez volt a helyzet egyébként tavaly nyáron A majmok bolygójával: a Cinema City akkor is visszalépett, így a filmet nagyon kevés moziban mutatták csak be. Az InterCom akkor is a maival megegyező közleményt adott ki. A forgalmazók már többször panaszkodtak arra, hogy a Cinema City olyannyira monopolhelyzetben van Magyarországon, hogy gyakorlatilag maga szabja meg a vetítés feltételeit.