Bombajó filmek lesznek az idei Titanicon

2015.03.30. 10:41

Már eddig is szinte tökéletes választásokat jelentettek be az idei, 22. Titanic Filmfesztiválra, de hétfőtől kezdve nyilvános lesz a rendezvény teljes programja. Amiben a világ összes pontjáról összeszedett filmeken kívül olyan ínyencségeket is bemutatnak, amik messze elkerülik a magyar mozikat, és csak ezen alkalommal lehet őket megnézni:

  • Csadoros vérszívó (A Girl Walks Home Alone At Night): a világ első iráni vámpír-westernje, fekete-fehér, rémisztő és izgalmas, igazi fesztiválkedvenc volt tavaly.
  • Ex Machina: Alex Garland, A part és a 28 nappal később forgatókönyvírójának sci-fije egy mesterséges intelligenciával rendelkező robotnőről, hozzánk sajnos máshogy nem jut el, mi pedig nagyon várjuk.
  • A tiltott szoba (The Forbidden Room): a kanadai kísérleti filmes Guy Maddin (The Saddest Music In The World) legújabb filmje.
  • A látogatás (The Visit): dán áldokumentumfilm arról, amikor az emberiség találkozik a földönkívüliekkel.
  • Snowpiercer: az egyik legjobb film, ami Magyarországon nem került mozikba, most végre nagyvásznon is meg lehet nézni, itt is írtunk róla.

És ezen kívül még rengeteg ázsiai, európai és amerikai film lesz majd vetítve, a korábbi bejelentésekről itt írtunk, a teljes programot a fesztivál honlapján lehet megnézni.