Csak Jennifer Lopez jó A szomszéd fiúban

2015.04.03. 14:31

Miközben a Halálos iramban-széria hetedik részének már most rekordbevételt jósolnak, Vin Diesel autós akciózásának atyja, az első Fast & Furious-mozifilmet rendező Rob Cohen eljutott a karrierje mélypontjára:

leforgatott egy dögunalmas thrillert Jennifer Lopezzel a '90-es évek stílusában, ami olyan gyalázatos, hogy még legrosszabb tinihorrorokat is alulmúlja.

Ez persze jó ajánlólevél lehet azoknak, akik szerették a másolt videókazettás korszak egy kaptafára készülő szutyokfilmjeit. Csak sajnos A szomszéd fiú még úgy sem szórakoztató, ha egy házibuliban minden olyan jelenetnél iszunk valami töményet, ahol a kamera J-Lo mellén vagy fenekén időzik. 

Már az alapsztori is kliséktől roskadozik. Az álmos amerikai kisváros mutatós irodalomtanárnőjét (ki más játszaná ugye, ha nem Jennifer Lopez) elhanyagolja a csapodár férje (John Corbett a Miért éppen Alaszkából), ezért az első adandó alkalommal félrelép a kockás hasú, új szomszéddal (Ryan Guzman), aki valahogy mindig pont akkor bukkan fel izzadtan és atlétatrikóban, amikor elromlik a kocsi vagy a garázsajtó, a ház ura meg sehol...

Természetesen a jóképű új fiú a tanárnő osztályába kerül, és hát persze hogy J-Lo filmbéli kamasz fiával (Ian Nelson) is összehaverkodik, így a szomszédok titkos viszonya egyre terhesebb lesz. Amikor azonban a jó útra tért, csapodár férj vissza akarja kapni a feleségét, a szomszéd fiúból kitör a tinihorrorokban kötelező gimnazista sorozatgyilkos, aki összeveri az osztálytársait és megöli az igazgatónőt, a főhősnőt pedig az összes szerettével együtt a hollywoodi filmek legelcsépeltebb leszámolós helyszínére, egy elhagyatott gyártelepre hurcolja...

Kockás hasú diákjával lép félre Jennifer Lopez, az irodalomtanár!

Lehúzta az Index? Már rohanok is a moziba!

Ne tegye! Jennifer Lopez filmjét az egész világ lehúzta!

  • Port.hu: 7 csillag 
  • IMDb: 4,4 pont 
  • Rotten Tomatoes: 11% 
  • Metacritic: 30/100 
  • Index-ítélet: 2/10
Vagyis a szomszéd fiúnak egyetlen olyan jelenete sincs, amit ne egy másik filmből kölcsönöztek volna!!!
  • Fiatal srác beleszeret a mutatós tanárnőbe? Egy botrány részletei, Cate Blanchett-tel!
  • Jóképű ezermester érkezik a szomszédba, akiről kiderül, hogy egy beteg lelkű gyilkos? Frászkarika, Colin Farrell-lel!
  • A lelki nyomorék főhős a szobája ablakából kukkolja a véletlenül pont mindig nyitott ablaknál zuhanyzó, ellentétes nemű meztelen szomszédját? Disturbia, Shia LaBeouffal és Sarah Roemerrel!
  • A fura új osztálytárs szerelmes lesz, de amikor az imádott nő nem lehet az övé, gyilkolni kezd, sötét titkokról készült fénymásolatokkal árasztja el az iskolát, és egy elhagyatott gyártelepen akar mindenkivel leszámolni? Kivégzős, Brad Pitt-tel!
  • A főhősnő a gyilkos házában mászkál, és hirtelen meglátja a legjobb barátnője véres hulláját? Az összes Halloween- Péntek 13- és Sikoly-film az elmúlt 30 évből!

És hosszan lehetne még folytatni a sort.

De nem is az a legnagyobb baj A szomszéd fiúval, hogy az összes jelenetét egy másik filmből lopta a forgatókönyvíró,

hiszen ez teljesen megszokott dolog a remake- és folytatásgyártásra ráállt Hollywoodban. Hanem az, hogy a 45 évesen is jól kinéző Jennifer Lopez fenekén kívül minden csapnivaló. A béna rendezéstől és a harmatos színészi játéktól kezdve a hasraütésszerű vágásokon és az alig nyekergő zenén át az ordító termékelhelyezésekig. Az év legrosszabb blockbustrét láthattuk, pedig még csak április van.