A Marvel szép lassan átveszi az irányítást Pókember felett

2015.05.06. 17:36

Ahogy korábban kiszivárgott az öt esélyes neve a főszerepre, most a Latino Review megszellőztette az új Pókember-reboot rendezőinek listáját is. A Disneyvel koprodukcióban készülő harmadik Pókember-újrakezdés producere a hírek szerint maga Kevin Feige lesz, aki egy személyben felel az összes mostani Marvel-film és -sorozat történetének összefésüléséért. Állítólag három vagy négy filmet terveznek, mindegyik egy évet dolgozna fel Peter Parker középiskolai időszakából, ahogyan az Ultimate Spiderman-rajzfilm a Disney XD csatornán.

A Sony és a Disney/Marvel első közös projektjének rendezésére öt név esélyes:

  • Jonathan Levine (Eleven testek, Fifti-fifti)
  • Ted Melfi (St. Vincent)
  • Jason Moore (Tökéletes hang)
  • John Francis Daley és Jonathan M. Goldstein (Vacation)
  • illetve Jared Hess (Nevetséges Napóleon, Nacho Libre)

Fontos kiemelni, hogy egyelőre csak pletykáról van szó, a Latino Review is megjegyzi, hogy a nevek ellenére simán igazolhat a film egy ismertebb rendezőt, például Drew Goddardot, aki eredetileg egy Pókember-spinoffot készített volna, mielőtt megint az újrakezdés mellett döntött a Sony.

Az viszont már biztos, hogy nem látjuk majd harmadjára is Peter Parker hőssé válását, vagyis a radióaktív pókharapás nem tér vissza. Helyette a készítők John Hughes (Reszkessetek betörők, Beethoven, Flubber, 10, kiskutya) stílusát hozták fel példaként, mert szeretnének egy kicsit viccesebb, tinidrámával tarkított történetet. Ezt azzal indokolták, hogy a stúdió szeretné, ha egy színész szó szerint belenőne Pókember szerepébe. Viszont már 2016-ban láthatjuk az ifjú Pókembert, aki először a Captain America: Civil War, vagyis az Amerika Kapitány 3-ban fog feltűnni.