Natalie Portman az Ex Machina rendezőjével forgatna sci-fit

2015.05.08. 13:35

Nem tudom, hogy Alex Garland, a fesztivál- és kritikuskedvenc Ex Machina rendezője mennyire aktívan vett részt új sci-fije szereplőinek kiválasztásában, mindenesetre ha minden jól megy, a  Jeff VanderMeer regényéből készülő Annihilation, azaz Pusztulás főszereplőjét nem kell tovább keresgetni, hiszen Natalie Portman bejelentkezett a szerepre.

A filmet Garland nemcsak rendezi, de a forgatókönyvet is ő írja. A történet egy biológusnőről szól, aki egy veszélyes, szigorúan titkos expedícióhoz csatlakozik, olyanhoz, amiben „a természeti törvények érvényüket vesztik”, áll a szinopszisban, bármit is jelentsen ez. A gyártó Paramount nem kommentálta a pletykát, a Variety forrásai szerint viszont Portman nagyon akarja a szerepet, de csak akkor, ha 2016 elején el is kezdik a forgatást. A film másik fontos női szerepére is sok a jelentkező,  Julianne Moore-tól Tilda Swintonig mindenki odáig van érte, de minden attól függ, Portmannel sikerül-e megegyezni.

Garland az Ex Machina sikere miatt nagyon felkapott lett, pedig ez volt az első rendezése, korábban csak forgatókönyveket írt, például a Napfényét, a 28 nappal későbbét és a Dredd bíróét. Sajnos nálunk a filmet csak a Titanic fesztiválon játszották, de ott elég nagy érdeklődéssel, három telt házas vetítés ment le belőle, és mi is olyanokat írtunk, hogy „van egy új, okos sci-fiket szállító rendezőnk, aki egyáltalán nem bőgött le első önálló munkájával”.

Natalie Portman a Fekete hattyúért elnyert Oscar óta nagyon megválogatja, mit vállal el. Legközelebb Cannes-ban lesz látható (igyekszünk is majd interjúzni vele), ahol A Tale of Love of Darkness című első rendezését promotálja (a filmben ő a főszereplő is), amiről a szaksajtó úgy tartj a, hogy nagyszerűen sikerült. Portman ősszel a Jane Got a Gun című westernben szerepel.