Itt a Steve Jobs-film első előzetese

2015.05.18. 08:30

Vasárnap éjjel jött ki az első előzetes Danny Boyle Steve Jobs-filmjéhez, amiben Michael Fassbender alakítja az Apple vezért. Trailernek mondjuk nehezen nevezhető, egy egyperces szöveges előzetes, amiből a legütősebb mondat, hogy a „zenészek hangszeren játszanak, de én egy egész zenekaron” - mondja Jobs. A sztoriból egyébként semmi nem derül ki.

Egy-egy villanásra feltűnnek a mellékszereplők is: Seth Rogen mint Steve Wozniak, Jeff Daniels mint John Sculley és Kate Winslet mint Joanna Hoffman. Fassbender igen meggyőző mint Jobs.

Steve Jobs (2015) előzetes #1

Boyle, a Gettómilliomos rendezője, Aaron Sorkin forgatókönyvéből rendezi a filmet, Walter Isaacson' életrajzi könyve alapján. A Jobs-film elég hányatott sorsú volt, sokáig úgy nézett ki, hogy soha nem lesz belőle film. A filmet eredetileg a Sony akarta leforgatni, nem az Universal és sokáig úgy volt, hogy Leonardo DiCaprio vagy Christian Bale kapja meg Jobs szerepét, és Scarlett Johansson lesz a női főszereplő, a Macintosh egykori marketing igazgatója (ő helyette lett Kate Winslet ).

Hónapokon keresztül mindenki azt gondolta, hogy a Jobs-projekt el van átkozva, és sosem lesz belőle mozifilm, de Danny Boyle most végre a sarkára állt és belekezdett a filmbe, ami egészen 1998-ig, az iMac piacra dobásáig fogja végigkövetni az Apple-vezér életét. A bemutató időpontja október 9.