Kiszállt a rendező az Azból

2015.05.26. 10:13

Stephen King lelkes volt, megvolt már a főszereplő is, erre a derült égből érkezik a hír, hogy állítólag a New Line stúdió összebalhézott a rendező Cary Fukunagával (True Detective), aki kiszállt az egész projektből. Emiatt lehet, hogy sosem fog elkészülni az Az új változata a The Wrap szerint.

A The Wrap szerint az lehetett a probléma oka, hogy a stúdió túlságosan is beleszólt Fukunaga rendezői elképzeléseibe, és az eredetileg 30 milliós büdzsével jóváhagyott film költségvetését szerette volna jobban megnyirbálni. Állítólag Fukunaga New Yorkban szeretett volna forgatni, ami még jobban megdobta volna a forgatás költségeit, más helyekkel (pl. Kanada) ezt sokkal olcsóbban meg lehetett volna oldani. A belsős információk szerint a rendező eredetileg az ausztrál Ben Mendelsohnt akarta a gonosz bohóc szerepére, de a New Line nem volt hajlandó az ő gázsiját kifizetni, ezért kellett végül a fiatalabb és tapasztalatlanabb Will Poultert választani.

A The Wrap azt írja, hogy ezzel az egész projekt dugába dőlhet, a New Line nem jelentette még be, hogy folytatódnak-e a film előkészületei vagy az egész megy a kukába. Stephen King, az eredeti regény írója annyit Twitteren, hogy lehet, hogy halott vagy élőhalott az új Az, de mindig ott lesz nekünk Tim Curry, aki először játszotta el Pennywise-t az eredeti tévéfilmben.