35 évig elveszettnek hitt lovagfilmet fedezett fel Hollywood

2015.06.03. 16:08

Rendes moziváltozat készül a '80-as évek szinte ismeretlen kultfilmjéből, a Black Angeből, írja az  io9 . Ezt a lovagkori fantasyt eredetileg rövidfilmként vetítették az európai és ausztrál mozikban a Csillagok háborúja: A birodalom visszavág előtt, mivel Roger Christian, a Star Wars művészeti vezetője rendezte. A kisfilmnek 35 évre nyoma veszett, azonban pár éve a Universalnál előkerült egy kópia és nagyon úgy néz ki, hogy az évtizedekre elfelejtett alkotás ismét a széles vásznon tér vissza.

black

A Black Angel akkoriban forradalminak számított, hiszen elsőként használta a Star Wars fénykardos jeleneteihez szükséges step-printing technikát, amivel le lehetett lassítani az akciójeleneteket, illetve szinte az összes lovagkori film (Legenda, Excalibur) a Black Angel látványvilágát koppintotta a '80-as években. A legjobb, hogy az egész film most felkerült a Youtube-ra.

35 évvel ezelőtt 18 ezer dollárból jött össze a kisfilm, de most Roger Christianhez hozzávágtak még 15 milliót, illetve további 100 ezer dollárt közösségi finanszírozáson keresztül, és olyan színészek mondtak már igen a nagyfilmes változatra, mint Rutger Hauer és John Rhys-Davies. 

A történet egy hadjáratból hazainduló lovagról szól, aki az úton belekeveredik egy hercegnő megmentésébe valamiféle misztikus világból.