Hatalmas költségvetésű kínai nyelvű filmhez írt alá Bruce Willis

2015.06.04. 09:36

Nem csak az amerikaiak nyomulnak egyre jobban a kínai piacon és közönség előtt, hanem a kínai filmgyártás is nagy lehetőséget lát az amerikai színészek alkalmazásában. A Variety szerint Willis most írt alá egy nyolc napos forgatást a kínai fővárosban, egy második világháborús drámára.

A Variety szerint Willis kedden repült Kínába, és alá is írta a szerződést a The Bombing című filmre. A történet azt az 1938-tól 1943-ig tartó ötéves periódust dolgozza fel, amíg a japánok Csunking városát bombázták. A bobázások alatt mintegy 11 ezer ember halt meg, főleg civilek.

A filmet, az állami fenntartású China Film Group és egyéni befektetők finanszírozzák, és a tervek szerint év végére már a mozikba kerül, hogy még benne legyenek a 70 éves második világháborús emlékévben. 90 millió dolláros költségvetésével ez lesz az egyik legdrágább kínai film.

A film producerei azért Willist igazolták le, mert az amerikai kínai lakosság körében ő a legnépszerűbb színész. Willis pedig állítólag már régóta szeretett volna forgatni Kínában.Emellett az ő amerikai filmjeinek sikere szempontjából is nagyon fontos a kínai mozi piac, ami az amerikai után a második legnagyobb a világon.

A filmet Xiao Feng rendezi, aki 2012-ben már készített egy világháborús filmet, Hushed Roar címmel. A filmben szerepel még a koreai Song Seung-heon, és a hongkongi sztár Nicholas Tse, valamint a kínai Liu Ye. A bombázások alkalmával a kínaiaknak, bár voltak gépeik, a végén már pilótáik alig, ezért amerikai önkéntesekre támaszkodtak. Willis az egyik ilyen önkéntes pilótát fogja alakítani a filmben.

Bár nem gyakori, de egyre több amerikai színész tűnik fel kínai filmekben, John Cusack és Adrien Brody nemrég játszott Jackie Chan-oldalán a “Dragon Blade című filmben, de Nicolas Cage és Christian Bale is szerepeltek nemrég kínai filmekben.