A Star Trek-reboot 3. filmjében új idegen fajok is szerepelnek

2015.06.05. 17:21

Az első két újkori Star Trek-film (újkor: JJ Abrams-korszak) mindenféle dolgot megmutatott a közkedvelt, mit közkedvelt, rajongásig imádott franchise-ból, a szereplők ugye adottak voltak, bár a gonoszok annyira nem, az űrhajón sem lehetett túől sokat változtatni, ahogy az egyenruhák sem mehettek át forradalmi változáson. A sztorik olyan voltak, amilyenek, nekem az első film bejött, a másodikban is voltak jó dolgok, de a történetet gyengébbnek éreztem, egyvalami viszont hiányzott belőlük: a U.S.S. Enterprise kurvára nem indult el arra a küldetésre, ami a tévésorozat lényege volt, és a klasszikus Star Trek savát-borsát adja.

gallery 19

A harmadik film ehhez képest sokkal bátrabb lesz: miután JJ Abrams otthagyta az egyik ikonikus scifi-univerzumot és átnyergelt egy másikra (Star Wars), és helyettese, Roberto Orci is bedobta a törülközőt, a filmet ami egyelőre Star Trek 3 munkacímen készül, az a Justin Lin vette át, aki eddig a Halálos iramban-franchise filmjeit és a True Detective második évadának pár részét rendezte (meg még jópár dolgot), és menten azt ígérte, hogy sokkal bátrabb lesz, mint elődje. A forgatókönyvet Simon Pegg és Doug Jung írja, előbbi ugye a filmben is szerepel (ő Scotty), és egyelőre annyit lehet róla tudni, hogy a hajó és legénysége elindul a sorozatban bemutatott Nagy Kalandra.

Friss lesz, és új. A klingonok, a romulánok meg a többi ismert faj érdekes, de ideje továbbmenni. Új világokat és új fajokat alkotunk, amit rohadtuk élvezek.

- ezt Lin nyilatkozta, én meg örülök neki, mert az ilyen kalandozás messze a legjobb és legérdekesebb része az űroperáknak. Bemutató 2016-ban.