Lélegzetelállító A marsi első előzetese

2015.06.08. 17:21

Még magunkhoz sem tértünk a hétvégén debütált A marsi-videó okozta sokkból, máris itt egy újabb videó - ezúttal a félig Magyarországon forgatott, okos sci-fi első előzetese, lélegzetelállító marsi tájképpel, sok űrhajó belsővel, és egy kicsit spoileres drámával. Íme 

Mentőexpedíció lett a The Martian magyar címe - itt az első trailer!

A filmet egyébként november 26-án mutatják majd be a itthon a mozik,

A marsi helyett Mentőakció címmel.

A film a 2011-es év egyik legjobb sci-fi regényének kikiáltott A marsit adaptációja, amit Ridley Scott szinte teljes egészében itt forgatott Magyarországon (kivéve a sivatagi jeleneteket, azokat Jordániában vette fel). Így a trailer több jelenetén is dolgoztak magyarok - azon például biztosan, ahol a szereplők mindenféle számítógép monitorokat bámulnak, mivel az a rocksztárságból CGI-animációkra átnyergelő Eszenyi Péter és a Territory Studios munkája.

Matt Damon a NASA botanikus-gépészmérnökét, Mark Watneyt alakítja a filmben, aki a Hermes nevű űrhajó legénységével együtt tudományos jellegű küldetéssel indul a Marsra. Ott azonban elszakad a társaitól, és mivel azok halottnak hiszik, a Hermes nélküle indul haza.

A botanikus mérnöknek így egy űr-Robinson módjára saját magának kell krumplit termesztenie a bázison, és minden kütyüt meg kell javítania, hogy a lehető legtovább maradhasson életben, hogy ha nem is jönnek már érte, de legalább a feljegyzései nyomán boldogulni tudjon majd a többi űrhajós.

Az első képsorok A marsiból!

Ridley Scott sci-fijében Matt Damon mellett felbukkan majd Jessica Chastain, Jeff Daniels és Kristen Wiig is. Oldszkúl sci-fi rajongóknak jó hír: A marsiban nem a robbanásokon meg a lézerfegyvereken lesz a hangsúly, hanem az életszerűségen; az eredeti regény írója, Andy Weir nagyon alaposan utánanézett, mihez kezdhet a ma ismert űrtechnológiával egy marsi hajótörött.