Újabb díjat kapott a Liza, a rókatündér

2015.06.08. 11:50

Lassan már nem is marad olyan ország, ahol ne halmoznák el díjakkal az idei év legjobb magyar filmjét, a Liza, a rókatündért! Portugália, Belgium, Hollandia, Spanyolország és Brazília után Amerikában is díjazták a filmet – írja közleményében a Magyar Filmunió. Ujj Mészáros Károly első nagyjátékfilmes rendezése ezúttal az új rendezők versenyprogram nagydíját hozta el a 41. Seattle-i Nemzetközi Filmfesztiválról.

Liza, a rókatündér - előzetes

A május 14-én kezdődött fesztiválon 92 országból érkezett 450 filmalkotást tűztek műsorra. A Liza, a rókatündér című film hamarosan az Egyesült Királyságban is látható lesz: meghívást kapott a június 17-én kezdődő Edinburgh-i Nemzetközi Filmfesztiválra. Addig, amíg ott is díjazzák, el lehet olvasni egy  interjút a Liza készítőivel itt,  egy másik interjút a zeneszerzővel itt, egy  riportot az egyik forgatási helyszínről meg emitt.  

De Lizát nem csak a filmfesztiválokon szeretik!  Az Index kritikusa is odavolt érte, és a nézők is

már több mint 100 000 jegyet váltottak rá!

A Rókatündér sikere egyben Andy Vajna filmszakmai kormánybiztos sikere is: a Filmalap ugyanis 220,36 millió forint értékű filmgyártási támogatásával járult hozzá a produkcióhoz.