George R. R. Martin évekig hadakozott Hollywooddal, mert nem akart Trónok harca-filmet

2015.06.10. 16:50

Évtizedekig nyaggatták a hollywoodi filmesek George R. R. Martint, hogy hadd csináljanak nagyjátékfilmet a Tűz és jég dalából, derül ki az Independent cikkéből. Martin egyszerűen nem akarta, hogy A Gyűrűk Urához hasonlóan kivagdossanak fontos történeteket a könyvből, és mivel már akkoriban is megengedhette magának, egyszerűen nemet mondott minden felkérésre. Csak az első három könyv hét filmet jelentett volna nála, ebbe pedig egyszerűen nem akart belemenni.

A másik fő problémája Martinnak, hogy a producerek mindenképpen ki akartak emelni egy fő történetszálat, az esetek többségében ugyanazt a kettőt:

  • a fattyú Jon Snow felemelkedését
  • és a kiátkozott Daenerys kalandjait a sárkánynevelgetéssel

Ráadásul minden filmes csak azt vállalta volna, hogy az első film sikere esetén készül folytatás, más esetben nem. Ez pedig Martinnak szintén nem felelt meg. Az viszont már sokkal inkább, hogy esetleg egy egész estés nagyjátékfilmet készítsen a sorozathoz az HBO.

Drogon snarls at his mom

Martin ezt attól teszi függővé, hogy hány évadot ér meg a sorozat. Ha még jó párat, akkor szerinte szükséges lesz a szálas összefonásához egy kb. 100 millió dolláros (!!!), közel kétórás HBO-film, mert – az ő szavaival élve –

azok a sárkányok kezdenek nagyra nőni.