A rendező is beismerte, hogy pocsék a FIFA-film

2015.06.18. 14:18

Eddig is mindenki csak röhögött rajta, de most maga a rendező, Frederic Auburtin is beismerte, hogy a 30 millió dollárból összehozott, Sepp Blatter-mosdató FIFA-film egy katasztrófa.

United-Passions (1)

A közös szenvedély nem film, hanem egy színes agitpropanyag, amit a ronda díszletek és a ripacskodó színészek még lejjebb húznak a posványba. Soha, senkinek nem szabad megnéznie 

- írtuk róla mi is. Ráadásul teljesen fölösleges volt elkölteni elkölteni egy rakat pénzt a Közös szenvedély című filmre, mert a korrupciós botrányba keveredett FIFA-elnököt ez sem tudta megmenteni, pár hete le is mondott., és az FBI is nyomoz utána. A rendező azzal védekezett a Hollywood Reporternek, hogy eredetileg szeretet volna Michal Moore-os elemeket is csempészni a Disney-filmként funkcionáló moziba, de sajnos nem sikerült.

"Most mindenki úgy tekint rám, mintha én lennék az az ember, aki elterjesztette az AIDS-t Afrikában, vagy mintha én robbantottam volna ki a gazdasági válságot. Mindenki úgy tart számon, mint az a fickó, aki korrupt embereknek készít propaganda-filmet." - panaszkodott a francia rendező, aki szerint ebben a játékban ő is csak egy áldozat. E

lismerte, hogy a film szerint is egy katasztrófa. Auburtin egyébként nagyon hosszan magyarázkodott a filmmel kapcsolatban. Az ember szinte elsírja magáét, főleg azon a részen, amikor arra kér mindenkit, hogy ne tegyék őt felelőssé a FIFA korruptságáért, mert ahhoz neki semmi köze.

A filmet június elején mutatták be az amerikai mozik, a nyitóhétvégén kemény 918 dollárt hozott. A Los Angeles-i bemutatóra mindössze ketten voltak kíváncsiak, abból az egyik néző egy focidrukker volt.