A Marvel nem megy az idei Comic-Conra

2015.06.19. 08:56

Ha van olyan rendezvény, amit a Marvelnek találtak ki, az igencsak a Comic-Con, a rendes éves nörd- és geekfesztiválból az év egyik legnagyobb szórakozatóipari eseményévé kinőtt, többnapos konferencia/kiállítás/közönségtalálkozó, amit idén is San Diegóban rendeznek meg július 9-12 között. (És még mielőtt: igen, tudom, van New Yorkban is, meg van Wondercom is, de ez az eredeti és a legfontosabb). Ezzel szemben a Marvel (de a Sony és a Paramount sem) kihagyja az idei dzsemborit, mert nincs mit bejelenteniük.

7755751290 5037b212b2 b

A Marvel sajtósa szerint nem sok értelme van elmenniük a fesztiválra, mert a filmjeik megjelenési dátumai egyszerűen nem teszik lehetővé: az Ant-Man július 17-én kerül a mozikba, azaz a Comic-Con idején javában zajlik majd a sajtóturnéja, az Amerika kapitány 3 és a Doctor Strange meg még nagyon odébb van (értsd: jövőre jön mindkettő). Ez a magyarázat persze több sebből vérzik, a Marvel-filmek megjelenési dátumai eddig is kőbe voltak vésve, és mondjon bárki bármit, az Amerika kapitány 3 szereplőgárdájára most is megtelne bármekkora konferenciaterem.

Az igazi ok a költségkímélés lehet, hiszen egy Marvel-megjelenés San Diegóban meglehetősen drága mulatság, a költségek a Variety szerint több százezer dollárra rúghatnak, ami jelen esetben a Marvelnek nem éri meg ezek szerint. A Sonynak és a Paramountnak nincs olyan filmje, amivel érdemes kiállni a geekek elé, így ők is kihagyják az idei programot, amiben azért lesz bőven látnivaló.

A Disney a Csillagok háborúja VII-et, promótálja majd, de lesz Éhezők viadala-panel is, a Warner és a DC a Justice League szereplőket fogja bemutatni igencsak, azaz egy színpadon lesz látható Batman, Superman, Flash és Aquaman is, a Fox pedig a Fantasztikus négyes-rebootot és az új X-Men-filmet turnéztatja meg, szóval ha van már jegyünk a bulira, csak a Marvel távolléte miatt nehogy kihajítsuk.