Vin Diesel lesz Kojak

2015.06.21. 10:53

A leginkább akciófilmjeirő ismert Diesel aláírt a Universal Kojak című projektjéhez, ami a klasszikus tévésorozat nagyfilmes változata lesz, és Philip Gawthorne drámaíró jegyzi majd a forgatókönyvét. Gawthorne szekere jól fut mostanában, ő írja a Kocka című holland scifi-thriller remake-jánek új változatát is, szóval az újrázásban nagyon otthon érzi magát. Korábban olyan brit szappanoperákhoz írt forgatókönyveket, mint az Eastenders, a Casualty vagy a Holby City.

Diesel a Kojak mögött producerként is részt vesz cégén keresztül, de a forgatásba csak majd azt követően fog bele, hogy elkészíti a The Last Witch Hunter második részét is, amire a Lionsgate még azt megelőzően kérte fel, hogy filmet bemutatták volna (októberre csúszott a premier).

A nálunk is rém népszerű Kojak című krimisorozat az USA-ban 1973-ban debütált és öt évadot élt meg a CBS nevű adón. A főszereplője Telly Savalas volt (magyar hangja Inke László), és egy nagyon kemény New York-i detektívet alakított benne, aki imádott nyalókázni.