Lópárbaj a lányért a panelházak között

2015.06.23. 12:47

A Galloping Mind története a következő: egy anya (Tóth Orsi) ikreket szül, de az egyik elveszik tőle és egy másik családnak adják. Az egyik gyerek a jóléti középosztályban nő fel, a másik pedig egy utcai bandában. De egy idő után összetalálkoznak, amiből mindenféle konfliktus adódik.

A holland gyártásban, de Kántor László producer (Torzók, Mancs) magyar segítségével készült Galloping Mindot idén szeptember 15-én mutatják be a holland mozikban. A filmben több magyar színész is feltűnik, ott van a már említett Tóth Orsi és Margitai Ági, akik valami ismeretlen okból angolul beszélnek, miközben a gyerekszínészek magyarul. Az utóbbiak jelenetében egy lányért megy a harc a grundon, méghozzá úgy, hogy lovakkal versenyeznek érte. Az előzetes utolsó képe az, hogy a lovasok vágtatnak Budapest utcáin, ez egészen hasonlít a Fehér Isten kutyás jeleneteire.

A Galloping Mind operatőre Szabó Gábor (Meteo, Boldog új élet) volt, a production designer pedig Valcz Gábor (Parkoló, Isteni műszak), de a stáb minden pontján, sminkesektől kaszkadőrig találhatóak magyarok.