Megvan az új Pókember

2015.06.24. 11:24

Azt már egy ideje tudni lehet, hogy a Sony harmadjára is újrakezdi Pókember történetét, méghozzá visszamegy egészen a középiskolai évekig úgy, hogy a karakter hivatalosan is felbukkanhat a Marvel bármelyik filmjében. Már csak az volt a kérdés, hogy ki rendezi a rebootot és ki lesz az a fiatal színész, aki Pókembert alakíthatja. Mi fogadni mertünk volna, hogy Asa Butterfield lesz a befutó, de nem lett igazünk, és a stúdió a még egyelőre kevésbé ismert Tom Holland mellett tette le a voksát. A rendezést Jon Wattsra bízták, aki eddig százmilliós blockbustereket csak a moziban látott.

A rendezőt és színészt maga Kevin Feige Marvel-vezér választotta, utóbbit több száz jelentkező közül. Hollandet végül kétszer is tesztelték, egyszer Chris Evansszel (Amerika Kapitány) párban, egyszer pedig Robert Downey Jr-ral (Vasember), és a fiatal színész végül meggyőzte a készítőket.

Ez azt is jelenti, hogy az új Pókember nem lesz afroamerikai, hiába lobbiztak érte nagyon sokan. Azért is érdekes ez a döntés, mert Holland és Watts bejelentése előtt nem sokkal derült ki, hogy a Marvel-képregények sokadik újrakezdésében nem Peter Parker lesz Pókember, hanem Miles Morales, egy félig fekete, félig latin-amerikai srác.

A Marvel ugyanis összefésüli az összes eddigi képregényes univerzumát, ami voltaképpen annyit jelent, hogy nem lesz már különbség a 616-os (ez az alap univerzum) vagy az Ultimate-képregények (ez egy viszonylag friss alternatív univerzum) között, hanem az összes egybeolvasztásával kapunk egy nagy közös univerzumot. A legtöbb karakter esetében ez nem igazán jelent drasztikus változást, azonban az Ultimate Pókember olyan komoly rajongói bázist szerzett magának, hogy sokan komolyan le akarják már cserélni Peter Parkert Miles Moralesre.

A furcsa az egészben, hogy a frissen kiszivárgott Sony-dokumentumokban külön megszabták, hogy Pókember, illetve Peter Parker karaktere mindig maradjon hű az eredeti képregényhez, ahol most ugye átvette a helyét egy másik srác.

Ez csak egy saját teória, de lehet a Sonynál ésa Marvelnél is elgondolkoztak már ezen. Ha a képregényekben tényleg két Pókember van, az egyikük a klasszikus, a másikuk pedig az új generáció kedvence,

akkor miért ne lehetne mozivásznon is rögtön két Pókember?

Na, nem egyszerre, hanem külön-külön. A Sony és a Marvel közös megegyezésének köszönhetően Pókember bármelyik Marvel-filmben feltűnhet, és mérget vehetünk arra, hogy ezzel annyiszor fognak élni, amennyiszer csak lehet. A Sonynak azonban muszáj ezt a mostani rebootot faszán megcsinálnia, mert az tényleg az évszázad blamája lenne, ha a világ legjobb szuperhősét harmadjára sem sikerül rendesen filmre vinni. Így viszont a két stúdió akár meg is egyezhet, hogy a Sony szólófilmjeiben szerepel az egyik, a Marvel-filmekbe pedig a másik ugrik be, így még csak összefésülni sem kell a jövőbeli Pókember-filmeket, hanem elég csak berántani Miles Morales egy-egy cameóra, és már is dől a lé.