Meghalt Fellini múzsája, Magali Noël

2015.06.29. 11:23

83 éves korában elhunyt Magali Noël, francia színész- és énekesnő, akit sokan csak a híres olasz filmes, Federico Fellini múzsájaként emlegetnek, írja a New York Times.

Noël egy délkelet-franciaországi szanatóriumban hunyt el múlt kedden, halálát azonban csak később jelentette be lánya, Stéphanie Vial-Noël a híres francia színész, Jean-Pierre Bernard társaságában.

A színésznő a törökországi Izmirben született, majd húsz éves korában Franciaországba költözött. Ekkortól kezdve közel száz filmben tűnt fel, többek között Fellini Édes életjében, Satyriconjában és az Amarcordban is. Utoljára a 2002-es Charlie kettős életében lehetett látni.

Lánya arról is beszélt, hogy édesanyja a híres olasz filmes múzsája volt – Fellini állítólag egyenesen rajongott érte –, de hogy szerelmük plátói volt-e vagy sem, azt ő sem tudja pontosan.

Noël huszonöt éves korától énekesnőként is ismert lett: ő énekelte például az első francia nyelvű rock'n'roll-slágert, a Fais-moi mal, Johnny-t, amelyet több francia rádiaadó is bojkottált, sőt, még az egyház is kritizált a dalszövege miatt. (Nagyjából arra biztatta benne a megszólított férfit, Johnny-t, hogy bántsa őt.)

Magali Noël Le Rififi 1959

Magali Noël június 23-án, kedden hunyt el, mindössze négy nappal a 84. születésnapja előtt.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport