Tom Cruise drónokra vadászik a Top Gun 2-ben

2015.06.30. 08:21

Eddig kérdéses volt, hogy Tom Cruise visszatér-e a Top Gun folytatására, de a Digital Spy szerint vége a találgatásnak: a színész aláírt a folytatáshoz, amit ugye sajnos már nem Tony Scott rendez majd (a rendező három éve hunyt el), és amihez most igyekszik valamiféle koherens forgatókönyvet összerakni Justin Marks, akinek egyébként a Street Fighter: Chun-Li legendája című remeket is köszönhetjük.

A brit online portálnak David Ellison producer árult el pár részletet az előkészítés alatt álló filmről: szerinte Marks nagyon ráérzett arra, hogyan alakult át a vadászpilóták világa az 1986-os eredeti óta (a Top Gun ugye az amerikai haditengerészet vadászpilóta-kiképző iskolájában játszódott). A történet középpontjában a drónok állnak majd (mint a 24 című sorozat legutóbbi évadában), és az ötödik generációs, modern vadászgépek, amikkel már nem nagyon praktikus egy-az-egyben légiharcokba bonyolódni, így a pilótáknak teljesen új taktikát kellett kidolgozniuk.

Ellison szerint a folytatásban nagyon jó sztorit írnak Mavericknek, aki nélkül "nincsen Top Gun. Olyan pedig nincs, hogy Mavericket ne Tom Cruise alakítsa." A film másik producere az eredetit is jegyző Jerry Bruckheimer lesz. A filmet egyébként 2010 körül kezdtél el komolyabban előkészíteni, Peter Craig írt is egy forgatókönyvvázlatot, de Tony Scott halála után leállították a projektet. Egyelőre a forgatókönyvírás szakaszában tart a film, ami, ha tippelnünk kell, azt jelenti, hogy 2018 előtt ebből nemigen lesz film.