Elstartolt az új Star Wars-film forgatása

2015.07.06. 09:43 Módosítva: 2015.07.06. 10:11

Több megbízhatónak ítélt forrás is azt állítja, hogy a London melletti Pinewood stúdióban már megkezdődött a Star Wars 7 utáni Star Wars-film, a 2016 decemberében mozikba kerülő, antológiafilmnek is nevezett Rogue One forgatása. Állítólag három hete egyfolytában egy nagyszabású bombázós jelenetet vesznek fel, ahol a női főszereplőnek, Felicity Jonesnak is komoly feladata van.

Magáról a filmről persze még mindig nem lehet tudni igazából semmit. Azon kívül persze, hogy a III. és a IV. rész között fog játszódni, és azt az igen fontos eseménysort meséli el, hogyan sikerült egy lázadó lánynak és egy csapat felkelő kommandósnak ellopnia a Halálcsillag tervrajzait, majd odaadni Leia hercegnőnek, hogy ő betáplálhassa a droidokba, és elküldhesse Kenobi tábornoknak a Tatooine-ra.

A Pinewoodban emellett felépült egy Halálcsillag-belső is, valamint készült egy dzsungeles helyszín, ahová egy hajó száll le, és újrahasznosították a VII. epizód harcállomás díszleteit is. A second unit szintén sok űrhajós és halálcsillagos makettel dolgozik a titokzatos hírforrás szerint.

Az első Star Wars-antológiafilmet a speciális effektesből lett rendező, Gareth Edwards kapta meg, és a legutóbbi hírek szerint Felicity Jones mellett Forest Whitaker is fontos szerepet kap majd benne. (via Deakhorisons.com)