A Disney látványos Titanic-utánérzéssel indítja a következő évet

2015.07.09. 12:51

Megérkezett az előzetes a Disney új katasztrófafilmjéhez, a Finest Hourshoz, ami egy igaz történet alapján készült, amit aztán jóval később, 2009-ben könyv formájában is feldolgoztak – szintén Finest Hours címmel, szerzője pedig Casey Sherman és Michael J. Tougias volt.

A sztori több mint hatvan évvel ezelőtt, 1952 februárjában játszódik, amikor az Egyesült Államok északkeleti partjainál óriási vihar dúlt, hatalmas károkat okozva ezzel. Az ítéletidő alatt két olajszállító, az SS Fort Mercer és az SS Pendleton is pórul járt az óceánon, mindkettőt szó szerint kettészakította a vihar. A villámgyorsan süllyedő hajók egyikén több mint harminc tengerész esett csapdába, az amerikai partiőrség, a jéghideg hullámokkal és széllel küszködve, őket próbálta kimenekíteni. Az esetet azóta is az amerikai parti őrség legnagyobb mentőcsónakos diadalaként emlegetik.

Ezt viszi mozivászonra a film, amelyet a Plasztik szerelem és a Frászkarika című munkáiról ismert Craig Gillespie rendez, és amelyben olyan nevek játszanak, mint Chris Pine, Ben Foster, Casey Affleck és Eric Bana.

Finest Hours (2015) előzetes #1

A film jövő év elején, 2016. január 29-én kerül mozikba. Valószínűleg akkor sem lesz éppen meleg, így könnyű lesz átélni a látottakat.