Ennio Morricone visszatér a westernhez

2015.07.13. 15:54

Ennio Morricone ismét western-filmhez szerez zenét, Quentin Tarantino legújabb, The Hateful Eight című filmjének ugyanis teljes egészében ő írja majd a zenéjét. Ez azt jelenti, hogy 40 év után visszatér a westernhez.

Ezt a hírt is a Comic-Conon jelentették be: a rendező és a zeneszerző már korábbi filmekben is dolgozott együtt, például a Kill Billben, de a Django elszabadul után, ahol Tarantino szintén Morricone zenéjét használta, a zeneszerző kritizálta őt, mondván nem koherens a zenehasználata.

Tarantino új filmje jövő januárban kerül a mozikba, de néhány kiválasztott moziban már karácsonyi vetítések is lesznek, eredeti formátumban, a filmet ugyanis Tarantino 70 mm-es filmre forgatta.

A történet szerint egy fejvadász és a foglya postakocsin utaznak egy Red Rock nevű városkába, amikor egy hóvihar miatt egy szatócsboltban kötnek ki, több utazóval együtt. Természetesen mindenkiről kiderül, hogy ilyen-olyan módon köze van a másikhoz, a szereplők Samuel L. Jackson, Kurt Russell, Michael Madsen és Tim Roth. 

Nemcsak a film bemutatója lesz jövő januárban, hanem egy másik esemény is, két év után ismét a Papp László Budapest Sportarénában vezényel Ennio Morricone. Legutóbb 2014 februárjában, filmzeneszerzői karrierje kezdetének 50. évfordulóján lépett fel az Arénában, akkor a Modern Art Orchestrát vezényelte. Korábban többször turnézott a világban a Győri Filharmonikus Zenekarral és zenét írt Koltai Lajos Sorstalanság című filmjéhez.

A 86 éves Ennio Morricone több mint ötszáz zeneművet komponált kifejezetten mozi- és tévéfilmekhez ő írta például A Jó, a Rossz és a Csúf, a Volt egyszer egy Vadnyugat, a Volt egyszer egy Amerika, a Cinema Paradiso zenéjét.