Óriási kasszasiker minden idők eddig legdrágább indiai filmje

2015.07.14. 20:52

Már a premierhétvégén hatalmas kasszasikernek bizonyult a mintegy 2,5 milliárd rúpiából (azaz kb. 11 milliárd forintból!) forgatott Baahubali című kétrészes történelmi kalandfilm Indiában. A minden idők eddigi legdrágább indiai filmjeként emlegetett mozi globális bevétele a hétvégén elérte a 26 millió dollárt, azaz kb. 7,3 milliárd forintot, írja az MTI. 

A Guardian hétfőn arról cikkezett, hogy az indiai filmipar számára 2015 kissé nehézkesen indult, és egészen május végéig kellett várni az első nagyobb helyi mozisikerre, ami egy romantikus dráma folytatása. Meglepőmód azonban a piacvezetőnek tekintett Bollywood helyett a dél-indiai Teluguból robbant be az idei első komolyabb kasszasiker: a Baahubalira, a Hindustan Times szerint, már az első hétvégén annyian váltottak jegyet, hogy költségvetésének több mint fele máris megtérült.

S. S. Radzsamouli rendkívül látványos filmeposza az elvesztett trónjáért harcoló hősről, Baahubaliról szól, és a 159 perces moziban még egy csekély 45 perces csatajelenet is helyet kapott. A film telugu és tamil nyelven készült, de hindi és malajálam fordításban is forgalmazzák India-szerte.

Bahubali: The Beginning (2015) előzetes

A Baahubali hamarosan az amerikai és brit mozikban is látható lesz, és idővel talán Magyarországra is eljut majd. A kritika kedvezően fogadta: az IMDb-n jelenleg 9,4-es átlaggal megy, a Guardian szerint a rendező megtalálta a "csaknem tökéletes egyensúlyt" az akciók és a poézis között, a Times of India pedig a látványvilágot emelte ki.