Nem számíthat rekordot hozó premierre a Mission Impossible 5

2015.07.17. 12:16

Iparági elemzők szerint Tom Cruise legújabb, Mission: Impossible — Rogue Nation (Mission Impossible – Titkos nemzet) című filmjétől nem nagyon lehet 40 millió dollárosnál magasabb nyitóhétvégét várni. A franchise első három darabja mind többet termelt ennél az első napokban, igaz, a legutóbbi, Ghost Protocol alcímű negyedik rész csak 29,8 millióig jutott.

Mission: Impossible: Rogue Nation

A  július 31-én moziba kerülő (nálunk augusztus 6-án mutatják be) film nem volt éppen olcsó mulatság, 160-170 milliós büdzséről olvasni a sajtóban, szóval a 40 milliós nyitány elég karcsúnak tűnik első hallásra, de nem árt felidézni, hogy a negyedik rész a 30 milliós, csalódást keltő nyitány után csak az USA-ban 209 millióig jutott, világszerte meg 694 millióig, szóval nem is olyan rossz befektetés ez.

A BoxOffice.com szerint az 5. MI-film ezt az összeget simán el fogja érni, sőt, Tom Cruise eladhatósága garantálja a még magasabb bevételt. A mozinézőket ugyanis nem a szakértők, vagy a szcientológiai egyház miatt sokat támadott Cruise sajtóbeli megítélése befolyásolja leginkább, hanem a közösségi média és a társaik véleménye, márpedig a filmet a Twitter- és Facebook-reakciók alapján nagyon várják a nézők. Elnézve az alábbi jelenetet, amit nyolcszor vettek fel kaszkadőr nélkül, érthető, miért nyilatkozta azt Cruise, hogy majd' összetojta magát a forgatáson

Mission: Impossible - Titkos nemzet (2015) featurette

Eredetileg egyébként pont úgy decemberben lett volna a bemutató, ahogy a 4. filmnél is, de a Csillagok háborúja VII. miatt a Paramount inkább előrébb hozta a premiert nyárra.