Az amerikai filmipar kezdi teljesen elveszíteni az eszét

2015.07.22. 13:48

Alig írtuk meg, hogy a Sony képes volt megvásárolni az első emoji-film jogait, erre jön a következő megmagyarázhatatlan hír, miszerint már rendezője is van egy készülő Minecraft-filmnek. A Minecraft az utóbbi évek egyik legnépszerűbb online játéka, amiben a felhasználók egy Legó-szerű világban építhetnek, rombolhatnak és kalandozhatnak. A játék annyira elképesztően népszerű, hogy a történetközpontú videojátékokat készítő Telltale (Walking Dead, Game of Thrones, stb.) már korábban bejelentette a saját Minecraft-feldolgozását. De már ez is semmi, mivel hivatalossá vált, hogy rendes nagyjátékfilm is készül belőle, méghozzá Rob McElhenney (Felhőtlen Philadelphia) rendezésében.

Eredetileg Shawn Levy rendezte volna, de a játékot gyártó svéd Majong cégnek nem tetszett az ötlet, hogy az 1985-ös Kincsvadászok mintájára dolgozzák fel a Minecraftot. Ezért váltottak most McElhenneyre, akinek az lenne a feladata, hogy A Legó-kaland után hasonló sikert érjen el ezzel a projekttel is a Warnernek. 

A Minecraftból eddig 35 millió példányt adtak el, a Mojangot pedig tavaly szeptemberben vásároltam meg a Microsoft két és fél milliárd dollárért. A Minecraft-film bemutatását 2017-re tervezik.