Kambodzsában rendez Angelina Jolie

2015.07.24. 16:13

A Netflix internetes streamingszolgáltató és sorozatgyár idén a filmiparba is belekóstol, és ha már a sorozatozásnál páros lábbal rúgták rá a pajtaajtót Hollywoodra a House of Cardsszal és az Orange Is The New Black című női börtönös szériával, akkor a filmes részleget - teljesen érthetően - sem Adam Sandlerrel fogják felépíteni. A tegnap bejelentett filmjük rendezője Angelina Jolie lesz, az Oscar-díjas színésznő egy First They Killed My Father: A Daughter of Cambodia Remembers (Először megölték az apámat: egy kambodzsai lány emlékiratai) című memoárt visz filmre.

A kambodzsai-amerikai Loung Ung túlélte a Vörös Khmer uralmát, de besorozták gyerekkatonának, míg hat testvére munkatáborokban végezte. Jolie a könyvet elolvasva azt nyilatkozta, hogy nagyon mélyen érintették az abban olvasottak, mivel egyik örökbe fogadott fia, Maddox kambodzsai származású, és szeretett volna minál többet megtudni az országról és annak történelméről. Az idén 13 éves Maddox is részt vesz majd a film forgatásában, vélhetően gyermekszínészként.

A forgatókönyvet Ung és Jolie (akik még 2001-ben ismerkedtek meg) közösen írta meg. A film Jolie negyedik rendezése lesz, a forgatás Kambodzsában még idén elkezdődik. A bemutató 2016-ban lesz.