Itt van Goda Krisztina gárdafilmjének előzetese

2015.07.31. 13:31

A Veszettek, Divinyi Réka és Goda Krisztina új filmje, október 22-én kerül a mozikba, és arról szól, hogyan szerveznek be két nehéz anyagi helyzetben élő fiút és barátaikat egy Magyar gárdához vagy Betyársereghez hasonló rendvédelmi szervezetbe, aminek a felszínen az a célja, hogy a városukban egyre inkább elharapózó bűnözés ellen tegyen, de persze karizmatikus vezetőjük ennél sokkal magasabbra tör.

A film alapjául Czető Bernát László dramaturg és forgatókönyvíró Kakukk című kisregénye szolgált, Magyar Nemzeti Filmalap is beszállt 790 millióval, a gyártó Kálomista Gábor Megafilm nevű cége. A forgatás tavaly nyár elején kezdődött, több vidéki és budapesti helyszínen összesen 73 napig tartott. Divinyi Réka forgatókönyvíró és Goda Krisztina rendező korábban a Csak szex és más semmi, a Szabadság, szerelem és a Kaméleon című filmeken dolgoztak együtt.

A Veszettek főszereplője a Nemzeti Színház igazgatójának fia, ifj.Vidnyánszky Attila lesz (ez az első szerepe), mellette Klem Viktor, Fenyő Iván, Györgyi Anna, Molnár Piroska, Nyári Oszkár, Törőcsik Franciska, Bán Bálint, Béli Ádám és Fritz Attila is feltűnik.

Veszettek - előzetes